Overwin je Overgang Dagaanbieding

Ontdek hoe jij ook afkomt van je overgangsklachten zoals: vermoeidheid, opvliegers en angstgevoelens in 27 dagen
pic-1
Mijn naam is Ria Kamelle (49) en sinds enkele jaren zit ik in de overgang. Laat ik direct met de deur in huis vallen. Ik ben geen arts, gezondheidscoach of therapeut. Ik run samen met mijn man Marco een eigen bedrijf. Daarnaast ben ik moeder van 3 kinderen. Net als jij zit ik ook in de overgang.

Ik heb zelf heel veel adviezen opgevolgd van: artsen, gezondheidscoaches en therapeuten. Op de een of andere manier begrijpen ze niet helemaal waar je doorheen gaat als vrouw.

Enkele jaren geleden heb ik ontzettend veel last gehad van lichamelijke en geestelijke klachten. Het is begonnen met koortsaanvallen, onrust en vermoeidheid. Later is het alleen maar erger geworden. Ik begon last te krijgen van angstaanvallen, gevolgd door paniekaanvallen en hartkloppingen.

Ik ben typisch een vrouw die 5 kwartier in een uur stopt. Altijd druk. Als ik terug kom van mijn werk doe ik het huishouden. Kinderen verzorgen. Hond uitlaten. Met vriendinnen afspreken en in de avond sporten.

“Op een dag ging het gewoon niet meer…”

Ik was klaar van een lange werkdag. Tijdens het autorijden wist ik opeens niet meer waar ik was. Het was mistig op de weg. Ik wist niet meer hoe ik naar huis moest komen. Ik heb toen mijn wagen langs de kant gezet en mijn telefoon gepakt. Twintig minuten later klopte Marco tegen de autoraam. “Wat is er met je?” Vroeg Marco.

Ik keek hem aan en de tranen stroomden over mijn wangen…

…ik wist niet wat er met mij aan de hand was. Ik had alles wat mijn hartje begeerde en toch was ik niet gelukkig. Ik had een goed gezin, een leuk bedrijf met fijne mensen. We verdienden genoeg om drie keer per jaar op vakantie te gaan. Maar toch voelde ik mij opeens anders. Ik heb toen maar een afspraak gemaakt met de huisarts…

Doktor
Mijn huisarts is een jonge man van rond de dertig. Tijdens het bezoek vroeg hij of ik last had van bepaalde klachten zoals: vermoeidheid, nachtzweten en opvliegers. Blijkbaar waren die koortsaanvallen die ik dacht te hebben opvliegers. Toen had ik een aantal vragen voor hem:

Wat kan ik doen om het aantal opvliegers te verminderen?
Wat kan ik doen om mijn overgang te verzachten?
Wat zorgt ervoor dat ik mij misselijk voel?
Komen aan mijn klachten ooit een einde?
Zit ik momenteel in de menopauze?

Tijdens het gesprek werd het mij niet duidelijker. Het heeft grotendeels te maken met mijn hormonen. Hierdoor ontstaan dus mijn lichamelijke klachten. Maar mijn geestelijke klachten dan? Mijn dokter vertelde me dat hij het nog een beetje te vroeg vond om antidepressiva voor te schrijven. Hij schreef me de anticonceptiepil voor. Hij vertelde mij dat ik beter wat rustiger aan kon doen en heeft mij doorverwezen naar een psychiater.

Antidepressiva? Rustiger aan doen? Ik toch niet! Dat heb ik vroeger ook nooit gedaan, waarom zou ik dat nu wel doen. En de pil slikken op deze leeftijd? Mijn onderbuikgevoel zei me dat ik dit beter niet kon doen. Later kwam ik tot een schokkende conclusie waar ik je straks meer over vertel.

Ik had niet echt het gevoel dat mijn huisarts mij serieus nam; dat ik met een kluitje in het riet werd gestuurd. Ik heb toen wel een afspraak met de psychiater gemaakt…

Maar hoe kan het dan dat ik opeens angstaanvallen heb? Of dat ik mij paniekerig voel? Het bleef toch allemaal aan mij knagen. Thuis deden ze er trouwens lacherig over… Marco maakte zo nu en dan wel eens een grapje: “Mama heeft een heethoofd”.

Mijn vriendinnen begrijpen mij iets beter. Maar toch vermijden ze onderwerpen zoals: opvliegers, hormonen of de overgang.

“Het lijkt wel of niemand mij echt begrijpt. Dus ben ik zelf onderzoek gaan doen en de inzichten zijn schokkend”
Om eerlijk te zijn heb ik van alles geprobeerd. Ik begon te letten op mijn voeding en meer te sporten. Het aantal opvliegers werd aanzienlijk minder. Maar ze werden heftiger. Een aantal lichamelijke klachten werden wel minder.

Sporty woman
De volgende zaken heb ik al geprobeerd zonder blijvend succes:

Meer gaan sporten en gezonder te gaan eten

Medicijnen gebruiken (inclusief antidepressiva)

Naar een arts, psychiater en homeopaat geweest

Een goed gesprek gehad met mijn moeder

Maar op de een of andere manier kreeg ik dan nieuwe klachten erbij die ik voorheen niet had. Zo werden mijn hartkloppingen minder, maar kreeg ik opeens last van nachtzweten. Ook merkte ik dat mijn angstgevoelens terug bleven komen.

Ik wist niet wat mij overkwam. Ik herkende mezelf niet meer en begon me eenzaam te voelen. En wanneer gaat dit eindigen? Dat is een vraag ik die me elke dag heb gesteld. Ik besefte ook wel dat ik alleen van sporten en voeding geen wonderen moest verwachten.

Wat ik ontdekte tijdens mijn zoektocht is dat reguliere zorgverleners vaak weinig voor je kunnen doen. In de medische wereld is de overgang een ondergeschoven kindje. Het is geen interessant onderwerp.

Vaak worden verschillende klachten en symptomen door elkaar gehaald. Er wordt onterecht van uitgegaan dat iemand depressief is of een burn-out heeft. En er is namelijk ook iets anders in het spel dan alleen je hormonen.

Overwin je Overgang Dagaanbieding

Actieprijs vandaag : 29 Euro

Meer informatie >> Naar aanbieder van
Overwin je Overgang Dagaanbieding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *